Annons

Annons

Glutenfri äppelkladdkaka

Kladdkaka som smakar äppelpaj, kan det bli bättre? Det här är en riktigt god och naturligt glutenfri kladdkaka med smak av äpple och kanel. En riktig höstfavorit!

Glutenfri äppelkladdkaka

Glutenfri äppelkladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kanel
2 rivna äpplen (ca 130 g)
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Kanel och mandelspån till topping
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Tillsätt resterande ingredienser i den ordning de står i receptet. Rör ihop till en smet.
  3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Pudra över kanel och strö över mandelspån.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Prova också mina glutenfria recept på kanelbullekladdkakadaimkladdkakalakritskladdkaka och nutellakladdkaka.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar