Annons

Annons

Glutenfri äppeltoscakaka

Toscakaka är en älskad klassiker som alltid går hem på fikabordet. Med rivet äpple, kanel och kardemumma i smeten blir kakan om möjligt ännu saftigare och godare. Den här lyxiga toscakakan bara måste du prova!

IMG_5672_Fotor

Glutenfri äppeltoscakaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 rivet äpple
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk stött kardemumma
2 dl (80 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1/2 dl vispgrädde
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

Toscaglasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk glutenfri mjölmix
2 msk vispgrädde
50 g mandelspån

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt resterande ingredienser till kakan och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
  6. Gör under tiden toscaglasyren: Smält smöret i en kastrull och rör ner resterande ingredienser. Låt koka ihop på svag värme under försiktig omrörning tills smeten tjocknar.
  7. Bred på toscasmeten på kakan och grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 15 minuter, tills kakan fått en gyllenbrun och knäckig yta.

IMG_5676_Fotor

Tips på andra glutenfria recept med äpplen: äppelpaj med havregrynäppelsconesknäckig äppelpaj.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar