Annons

Annons

Glutenfri blåbärsbudapest

Budapest är min favoritbakelse och här har jag gjort den med blåbär som är mitt favoritbär, en mycket lyckad kombination. Att baka budapestbakelser är enkelt, går fort och blir alltid uppskattat. För vem kan tacka nej till en bakelse med härlig nötmaräng, grädde och bär?

2015-09-12 17_Fotor

Glutenfri blåbärsbudapest
4 äggvitor
1+1 dl strösocker
70 g (ca 1 1/2 dl) hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter
30 g (ca 1/2 dl) maizena
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
ca 2 dl blåbär

1.

Annons

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet.
2. Blanda ihop 1 dl strösocker med hasselnötsmjöl och maizena. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
3. Bred eller spritsa ut smeten i ett jämnt lager så att det täcker en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.
5. Låt svalna lite och stjälp sedan upp marängen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av det som den gräddats på. Låt kallna helt.
6. Vispa grädden med 1 msk strösocker. Bred ut grädden på marängbottnen och strö över blåbären. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i bitar och pudra över florsocker innan servering.


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar