Annons

Annons

Glutenfri citron- och kokostårta

Mjuk och saftig kaka med smak av citron, kokos och kardemumma toppad med en fräsch och krämig citronfrosting. En given favorit till påskfikat!

Kokostårta1
Glutenfri citron- och kokostårta

3 ägg
3 dl strösocker
2 msk citronsaft
1 1/2 dl (90 g) Semper bovete & teffmjöl
2 dl (110 g) mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl riven kokos
Smör och kokos till formen

Annons

Frosting:
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese
2 msk lemon curd
Gul hushållsfärg
Kokos och glutenfritt strössel till garnering

  1. Vispa ägg, socker och citronsaft vitt och pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och cream cheese till frostingen krämigt med elvisp.
  6. Rör ner lemon curd och tillsätt gul hushållsfärg tills frostingen får önskad färg.
  7. Bred frostingen över kakan och garnera med kokos och strössel.

    Kokostårta


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar