Annons

Annons

Glutenfri citroncheesecake

Krämig fryst cheesecake med frisk citronsmak och ett täcke av citrongelé. Den passar utmärkt som dessert i påsk och går med fördel att förbereda några dagar i förväg.

Cheesecake3

Glutenfri citroncheesecake
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk citronsaft
200 g naturell cream cheese
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 paket (150 g) Semper White chocolate brazil nut cookies

Citrongelé:
2 gelatinblad
1 dl  vatten
1 dl strösocker
1/2 citron, skal + 1 msk saft
Några droppar gul hushållsfärg

  1. Separera äggen i gulor och vitor.
  2. Vispa äggvitorna till skum.
  3. Vispa ihop äggulorna med strösockret.
  4. Rör ner citronsaft och cream cheese i äggulesmeten.
  5. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  6. Vänd försiktigt ner först grädden och sedan äggvitorna i cheesecakesmeten.
  7. Krossa kakorna och fördela smulorna i botten på en rund springform, ca 24 cm i diameter.
  8. Häll smeten över smulorna och ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.
  9. Gör gelén: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull och rör tills sockret smält. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma sockerlagen tills de smält. Tillsätt citronskal och -saft. Droppa i gul hushållsfärg tills gelén får önskad färg. Låt svalna. Häll gelén över cheesecaken när den svalnat och tjocknat lite. Låt gelén stelna i frysen.

Ta fram cheesecaken och låt tina ca 30 minuter innan servering.

Annons

Cheesecake


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar