Annons

Annons

Glutenfri citronsockerkaka

Saftig sockerkaka med citronsmak garnerad med en söt citronglasyr. Jag har använt bovete & teffmjöl i kakan som ger en god smak som passar bra ihop med den friska citronsmaken.

Citronsockerkaka
Glutenfri citronsockerkaka

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl Semper bovete & teffmjöl
1 dl potatismjöl
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
75 g smör
3/4 dl mjölk
1/2 citron, skal och saft
Smör och potatismjöl till formen

Annons

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
gul hushållsfärg
ev. vatten

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i smeten.
  3. Smält smöret och tillsätt mjölken och citronsaften. Häll ner vätskan i smeten och blanda försiktigt.
  4. Häll smeten i en smord sockerkaksform mjölad med potatismjöl.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska vara torr. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
  6. Blanda ihop florsocker och citronsaft till glasyren. Tillsätt vatten tills glasyren får smidig konsistens. Droppa i gul hushållsfärg tills den får önskad färg.
  7. Ringla glasyren över sockerkakan.

3 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar