Annons

Annons

Glutenfri daimfudgekaka

Daimfudgekaka är en variant av min populära fudgekaka men med en härlig twist av daim. Den består av en lite kladdig chokladkaka med ett täcke av ljus daimfudge som nästan smälter i munnen.. Behöver jag säga att min daimfudgekaka är fullkomligt oemotståndlig?

Missa för allt i världen inte heller mina succérecept på glutenfri fudgekaka och glutenfri fudgetårta.

Glutenfri daimfudgekaka

Glutenfri daimfudgekaka (24 bitar)
300 g smör
3 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl (60 g) kakao
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl (180 g) rismjöl
1 dubbeldaim

Annons

Daimfudge:
2 dl (200 g) vispgrädde
2 dl (180 g) strösocker
2 msk (40 g) ljus sirap
100 g mjölkchoklad
75 g smör
1 dubbeldaim

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner strösocker och ägg i det smälta smöret.
  3. Tillsätt kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och rismjöl i smeten och rör ihop till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med ett bakplåtspapper.
  5. Hacka en dubbeldaim och strö daimbitarna över smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna.
  7. Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad till fudgen i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
  8. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner smöret i bitar. Rör ordentligt till en slät fudge.
  9. Bred ut fudgen över kakan.
  10. Grovhacka en dubbeldaim och strö bitarna över kakan. Ställ kallt att svalna och skär sedan i rutor.

Glutenfri daimfudge

Om du gillar daim kommer du att älska mina recept på glutenfri daimkladdkaka och glutenfri daimchokladtårta.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar