Annons

Annons

Glutenfri daimkladdkaka

Daim och kladdkaka är gott var för sig men om man kombinerar dem så blir det minst dubbelt så gott. Här kommer receptet på en kladdkaka som alltid gör succé!

Prova också mitt recept på en klassisk glutenfri kladdkaka.

2016-05-13 19_Fotor2

Glutenfri daimkladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan ersättas med strösocker)
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/4 dl (50 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
2 dubbeldaim
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör ihop ägg, socker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret.
  4. Grovhacka daimen och blanda ner i smeten men spara lite till garnering.
  5. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Ställ kallt en stund.
  7. Garnera med resten av daimen och pudra över florsocker innan servering.

Servera kladdkakan med vispgrädde.

Annons

2016-05-13 19_Fotor

Andra supergoda glutenfria kladdkakor: glutenfri blåbärskladdkakaglutenfri nutellakladdkaka och glutenfri kladdkaka med daimgrädde.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar