Annons

Annons

Glutenfri drottningpaj med choklad

Ljuvligt seg och knäckig paj med hallon, blåbär och choklad. Chokladen ger en extra smakdimension till pajen, jag har använt både mörk och vit choklad eftersom jag tycker att mörk choklad är så gott ihop med hallon och vit choklad passar utmärkt med blåbär.

IMG_5195_Fotor

Glutenfri drottningpaj med choklad
200 g smör
4 dl havregryn (ren havre)
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
400 g hallon och blåbär
1/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
75 g choklad (vit och mörk), grovhackad

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner resterande ingredienser till pajdegen och blanda ihop ordentligt.
  3. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform.
  4. Lägg bären i formen och strö över socker, potatismjöl och hackad choklad.
  5. Smula resten av degen över bären.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Annons

IMG_5225_Fotor

Prova även att baka andra goda pajer som glutenfri smulpajknäckig blåbärspaj eller rabarberpaj med mandelmassa.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar