Annons

Annons

Glutenfri enkel bärkaka

Här kommer ett recept på världens enklaste bärkaka som går supersnabbt att vispa ihop. Den blir mjuk och saftig och får en lite knaprig och god kant av kokos som går otroligt bra ihop med bären. Bärkakan är godast nybakad med en klick vispgrädde eller vaniljsås till.

IMG_5027_Fotor

Glutenfri enkel bärkaka
50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl glutenfritt mjöl, tex rismjöl/mandelmjöl/mjölmix
3 dl bär, tex hallon och blåbär
1 tsk strösocker att strö över bären
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker.
  3. Tillsätt mjölet och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord avlång bakform strödd med kokos.
  5. Fördela bären över smeten och strö över socker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.

Strö över florsocker och toppa med färska bär innan servering.

Annons

IMG_5024_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar