Annons

Annons

Glutenfri fudgekaka

Det här är min favoritkaka alla kategorier. Om jag bara fick välja ett bakverk att äta resten av livet så skulle jag välja min fudgekaka. Det är en fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig chokladfudge som nästan smälter i munnen.

IMG_2908_Fotor2

Glutenfri fudgekaka
300 g smör
4 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl (60 g) kakao
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl (180 g) rismjöl

Fudge:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.
  6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
  7. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
  8. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.

Prova också min oemotståndliga glutenfria fudgetårta.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar