Annons

Annons

Glutenfri grov filmjölkslimpa

Enkelt, gott och nyttigt bröd som går fort att baka eftersom det inte behöver jäsa. Det här brödet är lätt att lyckas med och blir snabbt en favorit.

2016-04-05 13_Fotor
Glutenfri grov filmjölkslimpa

4 1/2 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl hela linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
5 dl glutenfri grov mix (Semper)

  1. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke.
  2. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg.
  3. Häll degen i en smord bakform (1 1/2 liter).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie om det börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar