Annons

Annons

Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta

Idag är det Rulltårtans dag och vad passar då bättre att fira med än en fantastiskt god rulltårta med smak av hallon och lakrits? Det här är definitivt en av mina favoritrulltårtor, prova den du också!

IMG_5417_Fotor

Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1-2 tsk lakritspulver

Fyllning:
1 burk (250 g) hallonkvarg
1 dl hallonsylt
1/2 dl florsocker
1-2 tsk lakritspulver
Ca 1 dl hallon

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
    Annons

    Vispa länge för att få en luftig kaka.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  3. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan bakats på. Låt kallna.
  6. Rör ihop kvarg, sylt, florsocker och lakritspulver till fyllningen och bred ut blandningen på kakan. Strö över hallonen. Dela dem eventuellt på mitten om de är stora.
  7. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulltårta. Skär i bitar.

IMG_5425_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar