Annons

Annons

Glutenfri halloweentårta

Baka en otäckt smarrig tårta till halloween. Här kommer recept på en oemotståndlig kladdkaka med krämig fudgetopping och mönster av spindelnät.

Glutenfri halloweentårta

Glutenfri halloweentårta
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl glutenfritt mjöl (rismjöl/mandelmjöl/mjölmix)
Smör och glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen

Annons

Fudgeglasyr:
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad
Ev. svart hushållsfärg

Ca 50 g vit choklad till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
  7. Koka upp vispgrädde och sirap till glasyren i en kastrull. Låt svalna lite.
  8. Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den till gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Droppa eventuellt i några droppar svart hushållsfärg för att få en mörkare färg. Låt svalna en stund tills fudgen tjocknar lite.
  9. Bred ut fudgeglasyren över kakan. Ställ kallt i ca 15 minuter.
  10. Smält den vita chokladen och spritsa den i cirklar över fudgeglasyren på kakan. Dra streck med en provsticka eller tandpetare från mitten och utåt för att få till spindelnätmönstret.

Glutenfri spindeltårta


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar