Annons

Annons

Glutenfri jordgubbscheesecake

Krämig och underbart god fryst jordgubbscheesecake med kexbotten. En perfekt sommardessert, glassig och fylld med söta somriga jordgubbar.

2016-05-31 20_Fotor3

Glutenfri jordgubbscheesecake
2 paket (300 g) Semper Strawberry White Chocolate Cookies
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g cream cheese
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
ca 300 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
Jordgubbar till garnering

  1. Krossa eller mixa kakorna till smulor.
  2. Smält smöret och blanda med kaksmulorna.
  3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Separera äggen i gulor och vitor.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp.
  6. Vispa ihop äggulorna med 1 1/2 dl strösocker. Rör ner cream cheese.
  7. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  8. Vänd försiktigt ner grädden och de uppvispade äggvitorna i cheesecakesmeten.
  9. Mosa jordgubbarna med 1/2 dl strösocker. Vänd ner i smeten.
  10. Häll smeten över kexbottnen och ställ cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.

Ta fram cheesecaken och låt tina minst 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar.

Annons

2016-05-31 20_Fotor

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar