Annons

Annons

Glutenfri jordgubbskladdkaka

Somrig kladdkaka med jordgubbar, citron och vit choklad. Den här kakan är obeskrivligt god, som en explosion av sommar i varje tugga. Ni bara måste testa!

2016-05-07 21_Fotor

Glutenfri jordgubbskladdkaka
125 g smör
75 g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
En nypa salt
1/2 dl (35 g) marsanpulver (kan ersättas med mandelmjöl)
1 3/4 dl (70 g) mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Ca 250 g jordgubbar
25 g vit choklad till dekoration

  1. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom jordgubbarna. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Dela jordgubbarna i bitar och tryck ner dem i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kallna.

Servera med jordgubbar och vispad grädde.

Annons

2016-05-07 20_Fotor


1 kommentar

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar