Annons

Annons

Glutenfri jordgubbsrulltårta

Rulltårta är så enkelt att baka, fantastiskt gott och går att variera på alla möjliga sätt. Här har jag gjort en klassisk rulltårta fylld med jordgubbar, sommarfika när det är som bäst!

2015-05-09 15_Fotor

Glutenfri jordgubbsrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Ca 350 g färska jordgubbar + 1/4 dl strösocker
eller 1-2 dl jordgubbssylt

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  6. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  7. Mosa jordgubbarna och blanda med sockret.
  8. Bred jordgubbsmoset/sylten över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Skär i bitar när kakan svalnat.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar