Annons

Annons

Glutenfri kanelbullekladdkaka

Kanelbullar och kladdkaka i ett och samma bakverk, det känns nästan för bra för att vara sant. Kladdkaka med kanelbullesmak är perfekt när du inte kan välja mellan kanelbullar eller kladdkaka. Jag toppade kladdkakan med en kanelswirl för att göra den ännu godare och mer smakrik.

IMG_8576_Fotor

Glutenfri kanelbullekladdkaka
125 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk stött kardemumma
1/4 tsk salt
3 dl mandelmjöl eller glutenfri mjölmix (jag tog hälften av varje)

Annons

Kanelswirl:
50 g smör
1 msk kanel
1 msk strösocker

Smör och glutenfritt ströbröd till formen
Pärlsocker till garnering

  1. Börja med kanelswirlen: Smält smöret och rör ner kanel och socker. Låt svalna.
  2. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna.
  3. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och tillsätt det smälta smöret sist.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Ringla över kanelswirlen och dra en baksticka fram och tillbaka genom smeten för att få ett fint mönster. Strö över pärlsocker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. (Jag gräddade min i 20 minuter och den blev kladdig i mitten, grädda kortare tid om du vill att hela kakan ska vara kladdig.)

Servera kanelbullekladdkakan med vispad grädde.

IMG_8575_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar