Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med daimgrädde

Kladdkaka är en fikafavorit som alltid uppskattas. Här kommer ett enkelt och klassiskt recept på en glutenfri kladdkaka med mandelmjöl. Servera kladdkakan med daimgrädde så blir den extra festlig och populär.

IMG_9873_Fotor
Glutenfri kladdkaka med daimgrädde
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mandelmjöl
Smör och kokos till formen

Daimgrädde:
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim, grovhackad

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa eller rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt en stund innan servering.
  5. Vispa grädden och blanda med den hackade daimen. Bred ut daimgrädden över kladdkakan eller servera den vid sidan om.

Prova även dessa glutenfria recept med daim: daimchokladtårtadaimkladdkakastrawboffeepaj.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar