Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med geléhallon

Idag den 15 februari är det Geléhallonets dag! Fira med en söt och naturligt glutenfri kladdkaka med geléhallon i smeten och toppad med rosa grädde och geléhallon. Det här är den perfekta kladdkakan att fira Geléhallonets dag med och blir det något över så passar den föstås också bra till helgens schlagermys.

Glutenfri kladdkaka med geléhallon

Glutenfri kladdkaka med geléhallon
150 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/4 dl (50 g) hasselnötsmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Ca 1 dl geléhallon
Smör och kokos till formen

Annons

Topping:
3 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
Röd hushållsfärg
Geléhallon

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till kakan utom geléhallonen, tillsätt det smälta smöret sist.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, strödd med kokos.
  4. Tryck ner geléhallonen i smeten.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Den ska vara kladdig. Låt kakan svalna.
  6. Vispa grädden med florsockret och tillsätt röd hushållsfärg till önskad rosa färg. Spritsa ut grädden på kladdkakan. Toppa med geléhallon.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar