Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med kokosbotten

Lyxig kladdkaka med saftig kokosbotten. Choklad och kokos är gott ihop, så varför inte variera den klassiska kladdkakan genom att baka den på en botten av kokos. Gudomligt gott!

IMG_5161_Fotor

Glutenfri kladdkaka med kokosbotten
Kokosbotten:
50 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kokos
Smör och kokos till formen

Kladdkaka:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/4 dl rismjöl

  1. Rör ihop ingredienserna till kokosbottnen. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
  2. Tryck ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  3. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna.
  4. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan, rör ner det smälta smöret sist.
  5. Häll smeten över kokosbottnen i formen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 35 minuter. Låt svalna och ställ kallt en stund innan servering, gärna över natten.

Kakan är god att servera med vispgrädde och bär.

Annons

IMG_5220_Fotor

Prova också andra extra goda varianter av kladdkakor som knäckig kladdkakadaimkladdkaka och kladdkaka med kolatäcke.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar