Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med kola och flingsalt

Underbart god kladdkaka med en twist av kola och flingsalt. Enkelt och snabbt att baka till fredagsmyset!

IMG_8169_Fotor

Kladdkaka med kola och flingsalt
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
70 g (ca 1 1/4 dl) rismjöl
1/2 tsk flingsalt
ca 1 dl karamelliserad mjölk eller kolasås
Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen

Annons

1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna i några minuter.
2. Rör ner ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, rismjöl och hälften av saltet i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) strödd med kokos eller glutenfritt ströbröd.
4. Strö över resten av flingsaltet och ringla över kolan.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme ca 15-20 minuter. Låt kallna innan servering.

Servera med vispad grädde.

IMG_8164_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar