Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad, citron och kokos. Garnera med påskgodis för att få en fin påsktårta. Den är god att servera med sötad creme fraiche, där syrligheten passar bra till den söta kakan.

2015-03-27 21_Fotor
Glutenfri kladdkaka med vit choklad
150 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
1 dl (50 g) kokosmjöl
1 dl (45 g) rismjöl
Smör och kokos till formen
Florsocker och påskgodis till garnering

Annons

Sötad creme fraiche:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Lägg ner chokladen i bitar i smöret och rör tills chokladen smält.
3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie efter en stund om den börjar få färg.
7. Låt svalna. Pudra över florsocker och garnera med påskgodis.

2015-03-27 21_Fotor2


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar