Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka

Kladdkaka är ett av våra mest älskade bakverk och en favorit hos många, inte minst för att det är så enkelt och går så fort att baka. Och så smakar det förstås fantastiskt gott också! Här kommer mitt grundrecept på en naturligt glutenfri och helt perfekt kladdkaka.

IMG_3504_Fotor

Glutenfri kladdkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/4 dl (125 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt gärna kakan stå kallt i några timmar innan den serveras.

Pudra över florsocker innan servering och servera med vispad grädde.

Annons

IMG_3518_Fotor

Tips på andra smarriga glutenfria kladdkakor: daimkladdkakakladdkaka med kolatäckenutellakladdkakaknäckig kladdkaka.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar