Annons

Annons

Glutenfri knäckig kladdkaka

Underbar kladdkaka med ett täcke av seg knäck som smälter ihop med kakan och gör den oemotståndlig.

2016-02-27 20_Fotor2
Glutenfri knäckig kladdkaka

Chokladsmet:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl rismjöl

Knäcksmet:
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
3 msk ljus sirap
3 msk vispgrädde
3/4 dl havregryn (ren havre)
3/4 dl rismjöl

Annons

1. Smält smöret till chokladsmeten i en kastrull.
2. Rör ihop alla ingredienser till chokladsmeten, tillsätt det smälta smöret sist.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
4. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
5. Häll knäcksmeten ovanpå chokladsmeten i formen.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

Pudra florsocker över kakan innan servering och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

2016-02-27 20_Fotor


1 kommentar

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar