Annons

Annons

Glutenfri knäckig paj

Mitt bästa recept på en knäckig glutenfri paj som har strykande åtgång och där gästerna garanterat frågar efter receptet. Det här är ett grundrecept som går att variera med olika sorters frukter eller bär beroende på säsong och smak.

IMG_5760_Fotor

Glutenfri knäckig paj
Ca 400 g frukt eller bär
2 msk potatismjöl (om du använder bär)
2 msk strösocker (om du använder bär)
Ev. kryddor som kanel, kardemumma beroende på vilka frukter/bär som används

Annons

Knäcksmet:
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
1 msk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 /4 tsk salt
3 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri mjölmix eller rismjöl

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smet.
  2. Fördela bären/frukten i en smord pajform. Strö eventuellt över potatismjöl och strösocker och krydda eventuellt.
  3. Klicka ut knäcksmeten på toppen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Servera pajen med vaniljsås eller glass.

IMG_5752_FotorInspireras också av andra glutenfria pajrecept: smulpajäppelpaj med havregrynnektarincobbler.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar