Annons

Glutenfri knäckig rabarberpaj

Lättgjord och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke.


IMG_2619_Fotor

Glutenfri knäckig rabarberpaj
Ca 500 g rabarber
2 msk strösocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk flingsalt

Knäcksmet:
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 3/4 dl glutenfritt mjöl, tex rismjöl, mandelmjöl eller glutenfri mjölmix

  1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Låt småkoka en minut.
  2. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
  3. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en smord pajform och strö över socker, kanel och flingsalt.
  4. Klicka ut smeten ovanpå rabarberbitarna.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader ca 25 minuter.

Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Annons

IMG_2621_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar