Annons

Annons

Glutenfri kokostoscakaka

Kladdig chokladbotten toppad med seg och knäckig kokostosca. Den här kakan är given till fredagsmyset ikväll, prova du också!

2016-02-13 21_Fotor2

Glutenfri kokostoscakaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mix)
Smör och kokos till formen

Kokostosca:
50 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
200 g kokos

Annons

1. Smält smöret till kakan.
2. Vispa ihop ägg och socker.
3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och glutenfri mjölmix. Rör sist ner det smälta smöret. Blanda till en smet.
4. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
6. Blanda smör, socker, grädde och sirap till toscan i en kastrull. Koka upp och låt koka i någon minut. Tillsätt kokosen och koka upp igen.
7. Bred ut smeten över den nygräddade kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills kokostoscan fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

Servera gärna med vispad grädde.

2016-02-13 19_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar