Annons

Annons

Glutenfri kolapannacotta med nutella

Len, krämig och fantastiskt god pannacotta med kondenserad mjölk som ger en underbar smak av kola. Med nutella i botten blir det en alldeles oemotståndlig efterrätt, kanske årets nyårsdessert?

Glutenfri kolapannacotta

Glutenfri kolapannacotta med nutella (4 portioner)
2 gelatinblad
2 1/4 dl vispgrädde
1/2 burk (ca 200 g) kondenserad mjölk
4 msk nutella + 2 msk vispgrädde

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm upp grädden och den kondenserade mjölken i en kastrull.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i den heta vätskan. Rör tills de lösts upp och ställ av kastrullen från plattan.
  4. Rör ihop nutellan med 2 msk grädde.
  5. Fördela nutellan i botten på 4 dessertglas.
  6. Fördela pannacottasmeten ovanpå nutellan i glasen. Ställ kallt i minst 4 timmar.

Dekorera pannacottan med lingon eller andra bär och kanske en chokladdekoration innan servering.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar