Annons

Annons

Glutenfri lakritskladdkaka

Den här kladdkakan med lakritssmak är verkligen beroendeframkallande för alla som gillar lakrits. Den går snabbt och lätt att baka, så sätt igång direkt och njut av en härlig smakupplevelse!

2015-04-11 21_Fotor2

Glutenfri lakritskladdkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 msk lakritspulver
1/4 tsk salt
1 1/2 dl rismjöl
Smör och kokos till formen
Florsocker och ev. lakritspulver till garnering.

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och socker.
  3. Vispa ner resterande ingredienser och tillsätt det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Smaka på smeten och tillsätt mer lakritspulver om du vill ha en tydligare lakritssmak.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ gärna in den i kylen en stund om den är riktigt kladdig.
  6. Pudra över florsocker innan servering och eventuellt lite lakritspulver om du vill ha en starkare lakritsupplevelse.

Servera med vispad grädde.

Annons

2015-04-11 21_Fotor


3 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar