Annons

Annons

Glutenfri lingonkladdkaka

Makalöst god kladdkaka med smak av kola och lingon. De syrliga lingonen ger en god smakkontrast till den lite söta kakan.

Glutenfri lingonkladdkaka

Glutenfri lingonkladdkaka
2 dl lingon + 1/4 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1/4 tsk salt
1 dl (40 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Blanda lingonen med 1/4 dl strösocker i en skål.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  3. Rör ner ingredienserna direkt i kastrullen i den ordning de står i receptet.
  4. Tillsätt hälften av lingonen till smeten.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  6. Strö över resterande lingon.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt en stund innan servering, gärna över natten.

Garnera gärna med lingon och pudra över lite florsocker innan servering. Servera med vispad grädde.

Annons

Glutenfri lingonkladdkaka 2

Tips på andra goda glutenfria kladdkakor: nutellakladdkakaäppelkladdkakakanelbullekladdkaka och kladdkaka med kolatäcke.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar