Annons

Annons

Glutenfri lingonpaj

Naturligt glutenfri paj med lingon, havregryn och mandelmjöl. Havregrynen gör att pajen blir lite krispig i kanterna och de syrliga lingonen passar utmärkt som fyllning i den här pajen. Det här är faktiskt en av mina favoritpajer och det går såklart bra att byta ut lingonen mot andra bär.

Glutenfri paj med lingon

Glutenfri lingonpaj
4 dl lingon + 4 msk strösocker
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn (ren havre)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl (70 g) mandelmjöl

  1. Rör ihop lingonen med 4 msk strösocker i en skål.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ner resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör om till en grynig smet.
  4. Tryck ut lite mer än hälften av smeten i en smord pajform.
  5. Fördela lingonen över smeten i pajformen.
  6. Smula över resterande smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med vispad grädde.

Annons

Glutenfri lingonpaj

Andra glutenfria favoritpajer: knäckig pajsmulpajäppelpaj med havregryn


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar