Annons

Annons

Glutenfri matpaj

Här kommer ett grundrecept på en glutenfri matpaj. Pajskalet håller ihop fint och blir frasigt och gott. Fyll pajen med valfri fyllning (jag har valt ost, skinka och diverse grönsaker), häll på äggstanningen och grädda. Med det här receptet kan alla gäster äta samma paj och ingen kommer att märka att den är glutenfri.

Glutenfri matpaj

Glutenfri matpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 ägg
Ev. ca 1 msk kallt vatten

Exempel på fyllning:
Rökt skinka
Purjolök
Broccoli
Körsbärstomater
Västerbottenost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven västerbottenost
Salt och peppar
Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver

  1. Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
  4. Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen).
  5. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost.
  6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen.
  7. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

Glutenfritt pajskal

Annons

Den här matpajen är supergod men finns det något smarrigare än en söt dessertpaj? Vill tipsa om min favorit glutenfri knäckig paj eller varför inte en glutenfri smulpaj eller glutenfri äppelpaj med havregryn. Paj är så enkelt att baka och man kan fylla den med nästan vad som helst, det blir alltid gott!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar