Annons

Annons

Glutenfri mazarinkladdkaka

Jag älskar mazariner men det är lite pyssligt att baka och framför allt så tar det ganska lång tid. Mazarinkladdkaka är lösningen när du längtar efter mazariner och vill ha det snabbt. Kombinationen mazarin och kladdkaka gör dessutom kakan dubbelt så god!

Tips! Prova också mitt enkla och goda recept på glutenfria mazarinmuffins.

Mazarinkladdkaka utan gluten

Glutenfri mazarinkladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
ca 1 krm bittermandelolja (efter smak)
200 g mandelmassa
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

Annons

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk citronsaft eller vatten

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och bittermandelolja.
  3. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten tillsammans med mandelmjöl och rismjöl. Blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Rör ihop florsocker och vätska till glasyren. Bred ut den på kladdkakan. Ställ kallt att stelna.

Glutenfri mazarinkladdkaka


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar