Annons

Annons

Glutenfri mjuk pepparkaka

Saftig och makalöst god mjuk pepparkaka med glasyr. Jag har filmjölk och lingon i smeten som ger god syra och saftighet till den kryddiga kakan. Baka denna pepparkaka och fyll köket med juldoft och julstämning!

Glutenfri mjuk pepparkaka

Glutenfri mjuk pepparkaka
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 1/2 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk fiberhusk
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
2 dl (80 g) mandelmjöl
3 1/2 dl (195 g) glutenfri mjölmix (jag använde Semper Mix)
1 1/2 dl lingon
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

Glasyr:
2 dl florsocker
Ca 2 msk vatten

  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
  2. Smält smöret och tillsätt filmjölken. Rör ner vätskan i smeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  4. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord sockerkaksform (2,4 liter) mjölad med mandelmjöl.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr.
  7. Låt kakan stå i formen i några minuter innan den stjälps upp och får svalna.
  8. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över kakan. Dekorera eventuellt med lingon.

Prova också mina glutenfria recept på pepparkakor och pepparkaksbollar.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar