Annons

Annons

Glutenfri mjuk snickerskaka

Här har jag samlat flera av mina favoritsmaker som kola, choklad, banan och jordnötter i en och samma kaka. Det är en mjuk, saftig och gudomligt god kaka med smak av snickers.

Om du gillar snickers kan jag också tipsa om mina recept på glutenfri snickerstårtaglutenfri banankaka med kola och daim och mitt favoritgodis glutenfria peanut butter cups.

2016-05-15 20_Fotor2

Glutenfri mjuk snickerskaka
75 g smör
1 dl (100 g) jordnötssmör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl salta jordnötter, grovhackade
75 g mörk choklad, grovhackad
2 mosade bananer
2 dl (80 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och rör ner jordnötssmöret.
  2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna, men spara ungefär en tredjedel av jordnötterna. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Strö de sparade jordnötterna över smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter.

Servera gärna med en klick vispgrädde.

Annons

2016-05-15 20_Fotor

Vill du hellre baka småkakor med jordnötssmör så har jag recept på glutenfria jordnötskakorglutenfria jordnötssnittar och glutenfria jordnötsrutor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar