Annons

Annons

Glutenfri morotskaka

Här kommer mitt recept på världens godaste morotskaka som är naturligt glutenfri och bakas med mandelmjöl och toppas med en gudomligt god frosting. Morotskakan håller sig saftig och god i flera dagar.

Baka glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka
2 ägg
2 dl råsocker (eller strösocker)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja
3 dl grovrivna morötter

Annons

Frosting:
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  3. Tillsätt olja och rivna morötter och blanda till en jämn smet.
  4. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med mandelmjöl. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt och bred eller spritsa ut den på kakan.

Baka också andra glutenfria mjuka kakor: kanelbullekakafalsk potatiskakakokostoscakaka och schweizernötkaka.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar