Annons

Annons

Glutenfri nektarincobbler

En cobbler är en amerikansk paj som kan beskrivas som en blandning mellan smulpaj och sockerkaka. Den här cobblern med karamelliserade nektariner smakar otroligt gott och går dessutom snabbt och lätt att baka. Det går självklart bra att använda andra frukter eller bär istället för nektariner om så önskas.

IMG_5849_Fotor

Glutenfri nektarincobbler
4 nektariner
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk ljus sirap

Cobblersmet:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn (ren havre)
1 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 ägg

  1. Skär nektarinerna i skivor.
  2. Smält smöret i en stekpanna och lägg i nektarinskivorna. Strö över socker och ringla över sirap. Vänd runt nektarinskivorna och stek på medelvärme tills de blivit mjuka och sockret kokat ihop och tjocknat.
  3. Häll nektarinblandningen i en smord pajform.
  4. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist grädden och ägget. Rör ihop till en jämn smet.
  6. Bred ut smeten över nektarinerna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera cobblern ljummen med vaniljsås eller glass.

Annons

IMG_5826_Fotor

Missa inte heller mina goda recept på smulpajäppelpaj med havregryn och knäckig blåbärspaj.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar