Annons

Glutenfri ostkaka med keso

Ostkaka är en lite bortglömd favorit som jag vill lyfta fram. Den här varianten gjord på keso (även kallad falsk ostkaka) smakar precis som riktig ostkaka och är så otroligt lätt att göra. Ät den som ett gott och mättande mellanmål, fika eller efterrätt. Det är inte svårare eller mer tidskrävande än att vispa ihop en ugnspannkaka!

Glutenfri ostkaka

Glutenfri ostkaka med keso
4 ägg
500 g keso
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 dl mandel
2 bittermandlar

  1. Vispa ihop ägg, keso och socker i en bunke.
  2. Rör ner mandelmjöl, grädde och mjölk.
  3. Hacka mandeln grovt och riv bittermandlarna fint. Rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.

Servera ostkakan lite ljummen med sylt och vispad grädde.

Annons

Glutenfri ostkaka


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar