Annons

Annons

Glutenfri påsktårta med choklad

Vad passar bättre till påsk än en smarrig chokladtårta toppad med påskgodis? Tårtan består av en mjuk chokladbotten med ett täcke av krämig chokladganache.

2016-03-20 15_Fotor
Glutenfri påsktårta med choklad

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
2 dl (110 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 1/2 dl kokhett vatten
Smör och mjölmix till formen

Annons

Chokladganache:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Garnering: Påskgodis

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  4. Tillsätt smöret.
  5. Koka upp vattnet och häll ner det i smeten. Rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30-40 minuter. Låt svalna.
  8. Hacka chokladen till chokladganachen och lägg i en skål.
  9. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan till en slät kräm. Låt svalna.
  10. Täck kakan med chokladganachen och garnera med påskgodis.

2016-03-21 08_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar