Annons

Annons

Glutenfri pizza

Pizza är enkelt att göra hemma och blir så mycket godare än köpt tycker jag. Dessutom är det inte alla pizzerior som erbjuder glutenfria pizzor. Här kommer ett recept på en god och lättkavlad pizzabotten. Toppa med dina favoriter och jag lovar att du har en ny favoritpizza!

DSC02815_Fotor
Glutenfri pizza (en plåt)
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
1/2 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
5 dl glutenfri mjölmix (t ex Finax röda)

Tomatsås + valfri topping tex skinka, champinjoner, tomat, lök, ananas, ost

Annons

1. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt övriga ingredienser och vispa degen ordentligt med elvisp i ca 5 minuter, tills den tjocknar och blir seg.
3. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord eller direkt på ett bakplåtspapper och kavla ut till en platta stor som en plåt eller flera mindre pizzabottnar om du föredrar det.
5. Flytta över bottnen på en plåt.
6. Bred på tomatsås och lägg på valfri topping. Pensla pizzakanterna med olivolja.
7. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 250 grader ca 15 minuter, tills kanterna fått fin färg.

2015-05-03 19_Fotor


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar