Annons

Annons

Glutenfri rabarberkladdkaka

Makalöst god kladdkaka med rabarber. Prova att tillsätta kanel, kardemumma eller fänkål som passar bra ihop med den syrliga rabarbern, om du vill ha en kryddigare kladdkaka.

2016-05-20 20_Fotor2

Glutenfri rabarberkladdkaka
ca 200 g rabarber
1 msk strösocker
ev. 1 tsk malen kanel/kardemumma/fänkål
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Smör och rismjöl till formen

  1. Skala och skär rabarbern i bitar.
    Annons

    Blanda med socker och eventuella kryddor och låt stå och dra medan du gör smeten.

  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med rismjöl.
  5. Fördela rabarbern över smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

2016-05-20 20_Fotor


6 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar