Annons

Annons

Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa

Underbar rabarberpaj med mandelmassa och smak av kardemumma och kanel.

2016-05-12 21_Fotor

Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
3/4 dl strösocker

Smuldeg:
150 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
3 dl (105 g) havregryn (ren havre)
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk malen kanel
100 g grovriven mandelmassa

  1. Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar.
    Annons

    Blanda med potatismjöl och socker i en bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ner resterande ingredienser i den ordning de står i receptet.
  4. Fördela rabarbern i en smord pajform.
  5. Strö smuldegen över rabarbern.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera rabarberpajen med vaniljsås eller vaniljglass.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar