Annons

Glutenfri schweizernötkaka

En gudomligt god mjuk och saftig kaka toppad med ett täcke av krämig nötchoklad. Den här kakan bjuder jag ofta på till efterrätt när jag får gäster och den är alltid lika uppskattad.

2016-04-29 20_Fotor

Glutenfri schweizernötkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 1/4 dl (70 g) rismjöl
Smör och mandelmjöl till formen

Topping:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 msk smör

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp.
  3. Rör ner mandelmjöl och rismjöl i äggsmeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna.
  7. Bryt chokladen i bitar och låt smälta tillsammans med vispgrädden på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när chokladen smält och tillsätt hackade hasselnötter och smör. Rör tills smöret smält.
  8. Bred ut toppingen på kakan och ställ kallt tills chokladen stelnat.

Servera kakan med vispad grädde.

Annons

2016-04-29 20_Fotor2


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar