Annons

Annons

Glutenfri semmelpannkaka

Så här i semmeltider lyxar jag gärna till det med en semmelpannkaka till frukost, brunch eller fika. Min semmelpannkaka består av en kardemummadoftande mandelpannkaka fylld med krämig mandelmassa och vispgrädde.

Pannkaka och semla i ett, ja det är minst lika gott som det låter! Här hittar du också recept på glutenfria pannkakor och glutenfria semlor om du föredrar att göra pannkakor och semlor var för sig på traditionellt sätt.

Annons

Glutenfri semmelpannkaka

Glutenfri semmelpannkaka (6 st)
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl (40 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix eller rismjöl
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smör till stekpannan

Fyllning och dekoration:
ca 200 g mandelmassa
ca 3 dl vispgrädde
Florsocker

  1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten.
  2. Stek gyllenbruna pannkakor i smöret i en stekpanna.
  3. Vispa grädden och riv mandelmassan grovt. Rör ihop ungefär tre fjärdedelar av mandelmassan med lite grädde till smidig konsistens.
  4. Fyll pannkakorna med mandelmassa och grädde och vik ihop.
  5. Toppa semmelpannkakorna med en klick vispad grädde, strö över den sparade grovrivna mandelmassan och avsluta med att pudra över florsocker.

Prova även mina glutenfria recept på semmelkladdkakakokosplättarsemmelrulltårta och prinsessemlor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar