Annons

Annons

Glutenfri smörgåstårtbotten

Till sommarens alla festligheter är smörgåstårta alltid uppskattat. Här kommer mitt bästa recept på en glutenfri smörgåstårtbotten. Fyll den med dina favoritfyllningar och garnera efter tycke och smak och du har världens godaste smörgåstårta.

DSC02678_Fotor

Glutenfri smörgåstårtbotten
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
1/2 dl rapsolja
1 dl pofiber
2 tsk strösocker
1 tsk salt
ca 8 1/2 dl glutenfri mjölmix

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
  2. Blanda ner olja och pofiber. Låt stå i 10 minuter.
  3. Tillsätt socker, salt och mjölmix. Arbeta degen väl med degkrokar.
  4. Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Häll den lösa degen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter.
  7. Pensla brödet med vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Pensla brödet igen med vatten direkt efter gräddningen. Låt svalna på galler under bakduk.
  8. Skär eventuellt bort kanterna och dela brödet i tre bottnar.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar