Annons

Annons

Glutenfri smulpaj

Finns det något som smakar mer sommar än en nygräddad smulpaj med färska bär? Här kommer världens godaste grundrecept på klassisk smulpaj. Använd valfritt glutenfritt mjöl i degen. Resultatet blir mest likt vanlig smulpaj om man använder ljus mjölmix eller rismjöl som är neutralt i smaken, men det är också gott att variera med exempelvis mandelmjöl, majsmjöl eller havremjöl. Här har jag gjort smulpajen med hallon och blåbär men självklart går även det att variera med andra bär och frukter. Det är omöjligt att tröttna på smulpaj, eller hur?

2016-05-03 20_Fotor

Glutenfri smulpaj
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl havregryn (ren havre)
2 dl valfritt glutenfritt mjöl
Ca 400 g bär
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker

  1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
  2. Blanda bären med potatismjöl och strösocker och lägg dem i en smord pajform.
  3. Fördela smuldegen över bären.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Annons

2016-05-03 21_Fotor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar