Annons

Annons

Glutenfri snabb rabarberkaka

Underbart god och somrig rabarberkaka som går snabbt att baka och är perfekt när gästerna är på ingång. Smöret hyvlar man och lägger ovanpå kakan vilket ger en lite knäckig yta som kontrast till den mjuka och saftiga kakan.

2016-05-26 20_Fotor

Glutenfri snabb rabarberkaka
Ca 250 g rabarber
1 msk strösocker
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 (60 g) mandelmjöl
1 1/2 (90 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Pärlsocker
Smör (ca 75 g)
Smör och mandelmjöl till formen

  1. Skala och skär rabarbern i bitar.
    Annons

    Vänd runt bitarna i 1 msk strösocker och låt ligga och dra medan du gör smeten.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord bakform, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  5. Fördela rabarberbitarna över smeten, strö över pärlsocker och hyvla smör så att det täcker hela kakan.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar