Annons

Annons

Glutenfri sommartårta

Fira nationaldagen med en härlig sommartårta. Det här är en naturligt glutenfri tårta som går snabbt att baka och är lätt att lyckas med. Tårtan består av en saftig mandelbotten toppad med vispgrädde och färska bär.

2015-06-20 21_Fotor

Glutenfri sommartårta
300 g mandelmassa
3 ägg
3 dl vispgrädde
Färska bär, tex jordgubbar, hallon eller blåbär

  1. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggen, ett i taget.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa grädden och bred ut den på kakan. Garnera med färska bär.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar