Annons

Glutenfri strawboffeepaj

Strawboffeepaj är en given succé på sommarkalaset. Det är en variant av den populära desserten banoffeepaj och består av jordgubbar, kola, grädde och daim på en kexbotten. Smarrigare än så kan det knappast bli och dessutom är den superenkel att göra och kräver ingen ugn.

IMG_2353

Glutenfri strawboffeepaj
100 g smält smör
200 g (ca 20 st) glutenfria digestivekex
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
1 dubbeldaim

  1. Smält smöret.
  2. Mixa eller krossa digestivekexen och blanda smulorna med det smälta smöret.
  3. Tryck ut kexsmeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 10 minuter.
  4. Bred ut den karamelliserade mjölken över kexbottnen.
  5. Vispa grädden och bred ut den över kolan.
  6. Rensa och dela jordgubbarna och fördela dem över grädden.
  7. Hacka daimen grovt och strö den över jordgubbarna.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar